Zklidní a uspí


V poslední době se stále více mluví o tom, že roste počet lidí, kteří mají psychické problémy. Alarmující na tom je že často jde už o malé děti, které trpí depresemi. Jak je bohužel v diskuzích vidět, psychické problémy jsou pro spoustu lidí jen důvod ke smíchu a zesměšňování těch, kteří tyto problémy mají. Psychické zdraví je velice důležité a je potřeba o něj pečovat. Jenže spousta lidí v dnešní době čelí neustálému stresu, a týká se to už právě dětí ve školách. Určitá míra stresu je samozřejmě zdravá, a bez něj bychom se jako lidstvo nevyvinuli tam kde jsme dnes.

sušená levandule

Pokud je ale příčinou stresu například šikana na pracovišti nebo ve škole, případně nevhodné podmínky v rodině, rozhodně to v pořádku není. Bohužel v mnoha případech není možné tyto podmínky změnit nebo ovlivnit, a některé děti tak vyrůstají v nevhodném prostředí, takže se není čemu divit, že mívají deprese. Deprese nejsou jediným problémem, který se podepisuje na psychické stránce. Vzhledem k anebo jak všechno zdražuje, musí si mnoho lidí najít brigádu k práci anebo druhou práci. Pro některé lidi je těžké se uživit, a tak jsou ve stresu z toho, aby zvládali všechno poplatit.

levandulový čaj

Běhání z jedné práce do druhé rozhodně psychickému zdraví neprospívá, a ruku v ruce s problémy s psychikou jdou problémy se spánkem. Když už jsou problémy pro někoho nesnesitelné, hledá si psychologickou pomoc, která je bohužel v České republice poměrně těžko dostupná. Nemusíte hned shánět lékaře, ale můžete se zkusit zklidnit i pomocí přírody. První věc, kterou můžete vyzkoušet je čaj z levandule, který má nejen protizánětlivé účinky například při nachlazení, ale který má i blahodárný vliv na psychiku. Zkuste si dát šálek před spaním a uvidíte že se vám bude lépe usínat. Můžete používat i různé éterické oleje z levandule, které si můžete namazat například na spánky. Levandule uvolňuje napětí a navozuje příjemné pocity.